Schrijf je nu in voor Clean up on Tour!

Clean up on Tour weer onderweg om wateren van Nederland schoon te maken!

11 maart 2024
Clean up on Tour gaat weer van start! Het initiatief van het Watersportverbond en partner Allianz om gedurende het seizoen met SUP’s door Nederland te trekken en zoveel mogelijk vuil uit het water te halen, begint aan haar derde seizoen. De afgelopen twee jaar werd respectievelijk 1.663 kg en 2.700 kg uit het water gevist.

 

Deelname gratis en materiaal beschikbaar

De eerste stop is Almere. Op nationale opschoondag op 23 maart, kan je daar op een SUP stappen en gedurende een tocht van twee uur alles uit het water vissen wat je tegenkomt en er niet hoort. Deelname is gratis en al het materiaal wordt beschikbaar gesteld. Per groep is plek voor 16 personen die minimaal 18 jaar dienen te zijn. Heb je nog nooit op een SUP gestaan? Geen probleem. Een ervaren SUP instructeur leert je de eerste kneepjes van het vak aan wal en geeft tips en adviezen onderweg.

Data en locaties

Op de website cleanupontour.nl worden alle data en locaties van Clean Up on Tour bijgehouden en aangevuld, en kan je je inschrijven. Ook worden deze kenbaar gemaakt op de social kanalen van het Watersportverbond. 

Olympisch kampioen windsurfen in Tokio, Kiran Badloe, is ambassadeur van Clean up on Tour. ‘Dit is echt een super manier om bewustzijn te creëren over het schoonhouden van onze wateren in Nederland. En over duurzaamheid in het algemeen. Je wilt niet weten wat we allemaal in het water tegenkomen: van winkelkarren, fietsen en banden tot blikjes en plastic tassen. Het is echt een heel sympathiek initiatief dat gratis toegankelijk is voor iedereen ouder dan 18 jaar. Je bent én actief bezig, bent lekker op het water én maakt de wereld een beetje schoner.

Winnaar met het meeste afval

Er zit ook een competitief element aan Clean Up on Tour. Aan het einde van elke tour wordt de totale hoeveelheid afval gewogen. Zo ontstaat er een ranking van het totaal opgehaalde afval per locatie per team. Aan het einde van het seizoen, tijdens de World Clean Up Day op 20 september 2024, wordt de afsluitende Clean up on Tour gehouden. Dan wordt symbolisch het winnende team dat het meeste afval heeft opgehaald, bekend gemaakt.
 
Arno van Gerven, directeur Watersportverbond: ‘Het is ongelofelijk wat het teweeg brengt als je suppend door de omgeving vuil uit het water haalt. Duimpjes, gejuich en geklap vanaf de kant. Dat is het doel van Clean up on Tour, bewustzijn creëren over het afval om ons heen en daar beter mee om te gaan. En natuurlijk kennismaken met deze laagdrempelige watersport!’

Clean up on Tour: dé manier om het water in jouw gemeente schoon te maken én een leuk bedrijfsuitje

Gemeenten die op deze ludieke manier hun wateren willen schoonmaken kunnen Clean up on Tour inzetten om dat te doen. Het is ook een leuk team-building uitje voor bedrijven en organisaties. Wij komen naar je toe met al het materiaal en zoeken een water bij jou in de buurt dat we kunnen schoonmaken. Het enige wat je zelf hoeft mee te nemen is sportieve kleding dat nat kan worden. Interesse? Voor meer informatie en contactgegevens klik hier en zie onder aan dit bericht.

Deel dit artikel:

Clean up on Tour is een samenwerking tussen